Cover Image
VD Consulting - teknologi og suksessfaktorer i regnskapsbransjen
17 April, 2019

Hva gjør at en regnskapsvirksomhet vil overleve i bransjen de neste årene? Vi har spurt VD Consulting AS hvilke tanker de har om tiden fremover, og hva de gjør for å forberede seg. 

VD Consulting AS er en autorisert regnskapsførervirksomhet med 12 ansatte, lokalisert i Bergen og Oslo. Selskapet ble i utgangspunktet etablert i 2013 som et hobbyprosjekt, men etter to år gikk en av eierne inn i virksomheten i 100 prosent stilling. Ved utgangen av 2017 tok denne eieren med seg selskapet inn i Van Dam Group, som nå er eier. Virksomheten har vokst jevnt siden 2015, og hadde i 2018 en omsetning på ca 8,1 millioner kroner. 

Vi har snakket med daglig leder Jan A. Lie og har spurt hva VD Consulting gjør for å legge til rette for de neste årene, og hva de tror er de viktigste faktorene for å møte fremtiden: 

1. Kan du si tre ting som gjør at ditt firma skiller seg positivt ut fra mengden i markedet? 

VD Consulting har siden starten fokusert på tre hovedelementer for å skille seg ut: 

  1. Relasjoner, både til klienter og ansatte. Uten tette og gode relasjoner til klientene vil det ikke utvikles varige lønnsomme forretningsmessige forhold, og uten tette bånd mellom virksomhet og ansatte får man ikke frem den enkeltes potensiale og positive motivasjon. 
  2. Tilgjengelighet. Vi vet at de fleste av våre klienter driver sin virksomhet på dagtid, og har lite tid til administrativ oppfølging på i denne tiden. Vi ønsker derfor å være tilgjengelig for dem til andre tider og på andre måter. 
  3. Vi bryr oss. Vi søker å følge opp klientene slik at de oppfatter at vi bryr oss. En del av dette innebærer å levere "det lille ekstra" som våre klienter gjenre ikke forventer. 

2. Er det noen spesielle tjenester ditt firma leverer som kundene oppfatter som innovative? 

Vi har utviklet vårt eget ledelsesverktøy, en rapport som gjør at selv små virksomheter får kompakt og lettforståelig økonomi- og regnskapsinformasjon som normalt kun er forbeholdt større virksomheter med egen stab og høy kompetanse. Denne tjenesten ble i utgangspunktet utviklet til eget bruk, men vi ser nå at alle våre kunder har nytte av denne. 

3. Hva tror du vil være viktige faktorer for å hevde seg i bransjen i fremtiden?

Vi tror det er noen hovedfaktorer som vil være viktig for regnskapsbransjen i fremtiden:

Vi tror at teknologiutviklingen vil gi bransjen utvidete og mer effektive verktøy, som det er vil være viktig å ta til seg og lære seg å utnytte. Vi tror også kompetanse vil være en viktig faktor. Ikke bare for å forstå og utnytte de verktøyene som blir tilgjengelig, men også for å bli en positiv og nyttig relasjon som bidrar til våre klienters vekst og utvikling. Vi har innarbeidet disse tankene i vår strategiplan og har allerede iverksatt handlinger som vi tror vi bringe oss inn i fremtiden på en god måte. 

4. Hvordan tror du arbeidsdagen som regnskapsfører ser ut om 5-10 år? 

Vi tror at om 5-10 år vil regnskapsførerfunksjonen være endret til en konsulent/rådgiverfunksjon. Vi tror at mange av oppgavene som i dag utføres, vil være automatisert. Det vil likevel være behov for konsulenter/rådgivere som kan hjelpe virksomheter å forstå og å bruke den økonomi- og driftsinformasjonen som er tilgjengelig. Vi tror også at rapporteringen til myndighetene vil bli effektivisert, men at det derfor vil være desto viktigere å ha kontroll på informasjonsgrunnlaget. 

5. Har dere en visjon dere jobber mot? 

VD Consulting AS er en del av en selskapsgruppe som har felles visjon: 

"Vi skal gjøre våre ansatte og kunder best"

Gjennom å planlegge og fokusere på våre handlinger og tilpasse disse til den virkelighet vi lever i, og med forankring og fokus på kompetanse, oppfølging, pålitelighet og innovative løsninger skal vi gjennom å gjøre våre ansatte og kunder best, bli den beste leverandøren av våre tjenester.