Cover Image
Påvirkningen åpenhetsloven har på din bedrift
7 March, 2023

Åpenhetsloven kommer til å spille en sentral rolle i anbudskonkurranser fremover. Allerede nå vektlegges fokus på bærekraft i anbudskonkurranser til det offentlige, og det kommer også til å bli mer fokus i det private markedet.

En god aktsomhetsvurdering kan være essensiell om man skal ha mulighet til å vinne et anbud. Dette vil også gjelde for de bedriftene som ikke er direkte underlagt kravet om aktsomhetsvurdering. Digital Revisor har verktøyet som forenkler denne jobben for deres virksomhet. 

Aktsomhetsvurderingen skal fremlegges senest 30.juni.
Åpenhetsloven er en ny lov som skal fremme virksomheters respekt for menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Loven sikrer også allmenheten tilgang på informasjon. Gjennom loven er man pliktet å gjennomføre en aktsomhetsvurdering, og denne rapporten skal offentliggjøres senest 30.juni. Hva denne aktsomhetsvurderingen skal inneholde; kan man lese på Forbrukertilsynet sine sider. 

«Loven gjelder for større virksomheter som er hjemmehørende i Norge. Loven gjelder også for større utenlandske virksomheter som tilbyr varer og tjenester i Norge, og som er skattepliktige til Norge etter norsk intern lovgivning.» Ref.Forbrukertilsynet

Hvordan kan man forenkle denne jobben?
Digital Revisor innhenter informasjon fra deres leverandører og utformer rapporten for dere.
Vi er opptatt av å følge kravene som er satt, samt at det skal være ett godt design.
Ta kontakt med oss nå, så sørger vi for at jobben blir gjort i god tid før fristen.


Book et møte med oss ved å trykke her