Cover Image
Oslo-skole måtte stenge video-undervisning etter at naken mann dukket opp på skjermen
6 April, 2020

Videomøter er i vinden om dagen. Dette har åpnet muligheter for hackere å få tilgang til samtalene på ulovlig vis. Unngå at uvedkommende får tilgang til videosamtalen din ved å bruke en kryptert og sikker løsning.

Måtte stenge Whereby-drevet videoundervisning

Aftenposten skriver at en skole i Oslo måtte stenge video-undervisningen fordi en naken mann dukket opp i en videosamtale. I tillegg til dette viser det seg at Teams har begrenset kapasitet på grunn av stor trafikk. 

Digital Revisors erfaring
Daglig leder i Digital Revisor hadde for en tid tilbake, før DR hadde klar sin løsning, en episode hvor han skulle ha et videomøte med en bank gjennom Whereby.com. Da videomøtet med banken startet, var der en ukjent tredje person med i samtalen. Etter litt undersøkelse viste det seg å være samtalevertens hjemme-PC som hadde stått på fra dagen før. Videosamtalen hadde altså ikke blitt avsluttet automatisk etter inaktivitet. 

Digital Revisors løsning

Med Digital Revisors sikre løsning for videomøter, sender du enkelt en kryptert link til personene du vil prate med, og dere vil være innenfor et sikkert område som er tilnærmet umulig å hacke. I denne løsningen kan mer enn 50 personer delta i samme møte, og samtalene blir automatisk avsluttet for alle deltakere når verten avslutter møtet. 

Hvorfor mener dere i Digitalrevisor.no at dere har en bedre og sikrere løsning enn konkurrentene på videomøter?

Fordi alle møtearrangører registrerer seg og logger seg på med tvungen 2FA. I tillegg betaler de for den laveste pakken et symbolsk beløp. Hackere angriper primært åpne og gratis løsninger og vegrer seg for å betale for å kunne hacke. Våre løsninger er sikret bak lås og slå i en portal som regnes globalt som en av de mest sikre.

Vi kan spore enhver uvedkommende som prøver å ta seg inn, den eneste veien; gjennom 2FA. Altså, faktum er det at alt kan hackes. Derfor må systemleverandørene sørge for portalene sikres med de mest og flest mulig avanserte hindringer for uvedkommende å få tilgang. Så enkelt og vanskelig er det. Dette er nesten som stein saks papir. Hvis hackeren slår systemutvikleren så har systemutvikleren tapt.

Dette forutsetter selvsagt at de som mottar den krypterte linken fra en møteleder har sikret kanalen de mottar linken gjennom med 2FA sikkerhetspålogging. Hvis du legger ut en link som på et arrangement som webinar da vil alle får tilgang.

Vi tilbyr for tiden en 30 dagers gratis prøveperiode for vår videochat. Klikk her for å finne ut mer

Les også:

FBI advarer mot Zoom etter kapring av digitalt klasserom

Prøv gratis i 30 dager!