Cover Image
Nytt verktøy for kundetiltak ved overvåkning av kunder og relle rettighetshavere
4 November, 2022

Jointly office har i disse dager lansert en del produkter.

Blant disse er en løsning for å holde overvåkning av dine kunders endringer i roller og reelle aksjeeiere i sanntid. Breønnøysundregisteret og tilgjengelig aksjonærregister siste år er kilden. Du legger inn ditt organisasjonsnummer og vips så er klientlisten din oppdatert i løpet av 5 minutter for et mellomstort regnskapsførerselskap eller revisjonsselskap.

Vi vet at dersom en person i realiteten eier mer enn 25 % av en virksomhet så skal det uten ugrunnet opphold innhentes kundetiltak. Samme gjelder dersom eksempelvis ny daglig leder eller styreleder tiltrår. Når dette skjer hos en av dine kunder vil dette vise i overvåkningen og du kan sende ut kundetiltak i vår løsning. Det blir sendt ut relevante spørsmål som er satt lys på fra finanstilsynets side. Det er ikke tilstrekkelig å be kunden gå inn på en portal og gjennomføre identifiseringen.

Risikobransjer vil utheves automatisk.

Identifiseringen kan utføres globalt.

AML kontrollen utføres ved mot PEP, kilder for AML-søk inkludert oppdaterte russiske sanksjonslister, mv.

Du kan også legge inn ditt eget revisjonsselskaps interne nærstående interesseregister som søkekilde mot i prosessen for screening av f.eks. uavhengighetskontroll. Interesseregisteret benyttes også som kilde i AML-søk.

Da blir det oversiktlig å kunne holde orden i eget hus og opprettholde høy standard for omdømme.