Cover Image
Håper å etablere Fintech Hub i Førde
28 February, 2020

Siden oppstarten av Digital Revisor har vi ansatt flere som ikke hadde annet enn personlig interesse for koding eller programmering. Det har vist seg å være en svært spennende måte å rekruttere på. Vi har intervjuet Roger Hopland om temaet.

1.Hva ønsker du å oppnå med å rekruttere de som ikke har så mye erfaring eller utdanning innen programmering?

Det kan være noen som ikke kan dokumentere eller har den brede faglige bakgrunnen som forventes vanligvis i det ordinære jobbsøkermarkedet. Disse personene kan ha jobbet med prosjekter på privat basis og har gjerne en spesiell interesse innen programmering. Dette er spisskompetanse og man må ha stor interesse og motivasjon for å skape nyttige funksjoner med programmering som skal forenkle hverdagen til folk. 

2.Hva har dere oppnådd med dette så langt?

Siden vi startet talentjakten er det flere som har meldt seg. Flere ungdomsskoleelever har også meldt sin interesse. Siden vi er medlem av Fintech-klyngen i Bergen, tenkte jeg at vi må prøve å få til en Fintech Hub i Sunnfjord. Vi har startet prosessen og det ser ut som det blir en mulighet på Ankerløkken - Campus Førde Verftet. 

3.Hvorfor ønsker du å etablere en Fintech Hub i Førde?

Det er viktig å skape grobunn for vekst og tilgang til kompetanse lokalt. Og da tenker jeg ikke bare kortsiktig. Her er allerede mange interessante bedrifter og næringsmiljø som trenger kompetanse innen utvikling, men ikke en slik frivillig ordning der talentene kan få tilgang til økt kompetanse i en god delingskultur. Blant lokale bedrifter er vi tvunget til å dele mer kompetanse mellom hverandre for å komme et hestehode forran våre store konkurrenter i utlandet. Miljøet i Silicon Valley har bygd mye av sitt forsprang på delingskulturen. Det er verdt å se filmen General Magic

Denne handler om hva feil som ble gjort i forbindelse med IT-boblen da teknologien ble oppfunnet lenge før markedet var klar for å ta i mot magien. Da internett ble globalisert etter år 2000, skjøt dette skikkelig fart med Google, Apple, Facebook, LinkedIn, osv. Deres barriere var utbygging av internett. Jeg tror vår tids barriere for utvikling er manglende vilje til integrasjon og deling mellom de ulike tilbyderne av programvare. Flertallet arbeider med å finne opp det samme kruttet. Heldigvis er det en viss tilgang til åpen kildekode som åpner opp for raskere utvikling. Lokalt har vi mye å lære av disse miljøene. Det handler ikke om å gi bort inntektene sine, men å dele sine ideer på en funksjonsløsning en kollega sliter med å finne ut selv til bruk i sin programvare. 

4.Hva vil det betyr for miljøet for de som er interessert?

Det kan bety at de samtidig med å boltre seg i naturen og sitt kjente miljø her hjemme, kan få tilgang til unik høyskolekompetanse lokalt som henter inspirasjon internasjonalt. Gjerne Silicon Valley og Fintech-miljøet i Bergen. Det utføres i dag med ulike teknologiske løsninger som vi har i Digital Revisor sitt system, som er bygd for en slik type samhandling. 

5.Hvordan kan dette bli organisert?

Vi er i samtale med ulike parter lokalt for å få dette stablet på beina. Litt for tidlig ennå til å ha noe konkret. 

Vi søker fortsatt etter programmerere

I dag er vi på jakt etter flere programmerere som ønsker å utvikle seg innen faget, enten de har erfaring/utdanning, eller om de bare har personlig interesse. Vi søker også etter en produktansvarlig som er markedsorientert mot regnskap- og revisjonsbransjen. Vi er løpende i dialog med aktuelle kandidater, men vi oppfordrer alle som kan tenke seg denne stillingen til å søke. 

Siden oppstarten i 2017 har vi hatt flere ansatte som har fått en stor faglig utvikling. Et eksempel er Samuel Dirksz. Han jobbet i Digital Revisor helt fra begynnelsen, og har i løpet av denne perioden utviklet seg i stor grad, både personlig og faglig. Han har nylig fått jobb som teknisk seniorrådgiver i Innovasjon Norge

Et annet eksempel er Erik Einebærholm. Han jobbet også i Digital Revisor fra oppstarten, og startet med bare litt personlig interesse for faget. I løpet av denne perioden økte interessen hans ytterligere, og i dag jobber han som systemutvikler i ProResult AS

Vi arbeider for tiden med å etablere en Fintech Hub lokalt i samme lokaler som Reodorklubben i Førde, der utviklingsorienterte ungdommer kan få utfolde seg med programmeringsutfordringer. Vi håper fylkeskommunen, Innovasjon Norge og Kunnskapsparken sammen med lokale skoler vil gi vår lokalregion et kraftig løft i riktig retning. 

Vi har også et godt samarbeid med ulike rekrutteringskanaler, hvor vi ønsker å stille som en attraktiv arbeidsplass for de som er interessert i utvikling og programmering. Vi har ansatt fire medarbeidere gjennom disse kanalene, og har god erfaring med det. 

Ta gjerne kontakt med Roger Hopland på telefon 900 77 351 dersom du er interessert i programmering eller stillingen som produktansvarlig.