Cover Image
Digital Revisor: Svaret på Finanstilsynets Fokus i 2024
23 February, 2024

Når du benytter deg av AI-teknologi som ChatGPT eller Googles Gemini, har du tenkt over hvordan disse tjenestenes servere og programvare håndterer informasjonen du deler?

Dette spørsmålet er blitt stadig mer relevant med AI-teknologiens fremmarsj. Bruken av disse tjenestene reiser ikke bare spørsmål om forbruket av samfunnsressurser, slik som strøm og vann, men også bekymringer knyttet til bærekraft. I tillegg er risikoen for utilsiktet lekkasje av informasjon et viktig sikkerhetsaspekt. Det er essensielt å være oppmerksom på disse risikoene og ta skritt for å unngå dem.Finanstilsynets tilsynsrapport for 2023 har avslørt en strategisk prioritering for 2024, med spesiell oppmerksomhet mot IKT-løsninger innen finanssektoren. I en æra preget av teknologisk innovasjon, har Finanstilsynet pekt ut digital robusthet og sikkerhet som nøkkelområder, gitt det økende digitale trusselbildet forsterket av geopolitisk uro og digital kriminalitet.

Digital Revisor som "En del av Løsningen"

Digital Revisor fremstår som en ideell løsning for å møte Finanstilsynets bekymringer, spesielt med fokus på trygge og robuste IKT-løsninger. Ved å benytte avanserte teknologier som kunstig intelligens (AI) og maskinlæring, sikrer Digital Revisor at finansforetak kan oppfylle disse kravene effektivt. En nøkkelfunksjon i dette systemet er evnen til å importere hovedboken gjennom SAF-T-filer, som deretter gjennomgår en automatisk analyse. Dette muliggjør rask og nøyaktig behandling av store datamengder, noe som er essensielt for å tidlig identifisere og mitigere potensielle risikoer før de utvikler seg til alvorlige trusler. Denne prosessen ikke bare forbedrer effektiviteten og nøyaktigheten i finansiell revisjon og compliance, men styrker også den digitale robustheten i finanssektoren.

Økt Effektivitet og Compliance
Digital Revisor effektiviserer compliance for finansinstitusjoner ved å automatisere datainnsamling og rapportering. Dette reduserer menneskelige feil og sikrer overholdelse av skiftende regulatoriske krav. For eksempel, ved å bruke Digital Revisor, kan en bank raskt generere nøyaktige compliance-rapporter, kutte ned på manuelt arbeid og minimere risikoen for kostbare feil. Dette bidrar til større effektivitet og regulatorisk sikkerhet i finanssektoren. Dette er avgjørende for å bygge opp tilliten til det finansielle systemet og for å beskytte mot de eskalerende digitale risikoene i dagens komplekse økonomiske landskap.
Konklusjon
Som vi navigerer gjennom 2024, vil Finanstilsynets fokus på IKT-sikkerhet kreve at finansinstitusjoner tar proaktive skritt for å styrke sin digitale infrastruktur. Digital Revisor tilbyr en fremtidsrettet løsning som adresserer disse utfordringene ved å fremme både innovasjon og sikkerhet. Ved å benytte seg av slik teknologi, kan finanssektoren sikre en mer robust og sikker digital fremtid.